Транссибирската железница и Байкал

Необикновено приключение, което ще ви запознае в дълбочина с необятната и непозната Русия...

Култур предлага един от най-забележителните железопътни маршрути в света. Това е най-дългият път в Европа и Азия, започващ от Москва и стигащ до брегове на Тихия океан, а именно Транссибирската линия.

Пътешествениците преминават през основните градове в Сибир, прекосяват най-голямата гора, като преди това пристигат в руската столица и най-голям град на Европа – Москва.

Програмата включва посещение на столицата на автоматите Калашников (бившия таен град Ижевск), както и на града, съперничещ си със Санкт Петербург заради своята бляскава фасада и възхитителна архитектура – Екатеринбург, един от най-развитите центрове в Сибир.

Туристите имат възможността да посетят и петролния център на Русия – град Тюмен. Ще останете очаровани от мястото, където руският романист на всички времена Достоевски е живял 4 години, черпейки вдъхновение, за да напише най-разтърсващите страници от живота си – град Омск. Пътешествието продължава на север с третия по големина град в Русия – Новосибирск.

След тази огромна влакова линия следва качване на самолет до град Иркутск, а оттам поемаме през азиатските полета, пълни с древни духове и шамани, чиста природа и диви коне до ферибота, който ще ни откара до остров Ольхон, където ще прекараме 5 дни в почивка, почасова езда, риболов, плаж, гмуркане и посещение на най-важното светилище на местните бурятски будисти, което привлича поклонници и посетители от цял свят – от Тибет до Америка.

След този динамичен и абсолютно непознат до този момент авантюристичен отдих, ще се върнем към Москва през град Красноярск, където ще спрем за една нощ. За финал след преживяното 8-дневно влаково приключение в последната част от пътуването ни очаква дълъг 8-часов полет до Москва.

 • Изключително изживяване, оригинален маршрут
 • Културни дейности
 • Круиз с влак
 • Местна кухня и традиции
 • Дива природа

Ден 1

Пристигане в Москва; бус трансфер и настаняване в хотела; Тур „Московски нощи“ и музикално изпълнение; Червен площад през нощта, център „Охотни ряд”; Хотел „Украйна“ и Министерство на външните работи; посещение на 2 от 7-те в Москва Сталински кули „Сестри“ (много известни небостъргачи, построени в неокласически стил по време на управлението на Сталин) ; Време за вечеря; Първият лъч на подземните дворци в московското метро (червената линия на централните станции + туристическо посещение във всеки един от тях).

Нощ в Москва.

Ден 2

Закуска в хотела; Посещение на Кремъл – емблематичната сграда на руската власт, изградена от италиански архитекти, а днес център на президента на Руската федерация; посещение на мавзолея на Ленин – централно идеологическо място за половината свят в ерата на Студената война; посещение на Стената на съветските лидери, командири и важни фигури; „Катедралата Свети Василий”- най-известната църква в Русия, площад „Манежная” – старата императорска конюшня и автопарк за съветското ръководство; посещение и обиколка в ГУМ – известния търговски център в сърцето на Москва; втора част на обиколка по подземните дворци на московското метро (синята линия).

През втория ден има:

свободно време за обяд, пазаруване и вечеря
по желание допълнителна програма (парти на лодка, дегустация на висококачествена водка и др.)

Нощ в Москва.

Ден 3

Закуска в хотела; Николо-Первенски манастир (свързан със седалището на патриарха на руската православна църква) – тук се съхраняват останките на бележити фигури в руската култура(напр. Антон Павлович Чехов); Бункер на Сталин и музей на Студената война; Централата на КГБ на площад „Лубянка”; „Христос Спасител” – най-големият православен храм в света, съборен през 1938 и възстановен в първоначалния си вид през 1990-те;

Следобед – отпътуване с влак към Ижевск.

Ден 4

Пристигане в Ижевск сутринта – Обиколка на града; Стрелба във фабриката за Калашников;

Отпътуване с влак от Ижевск до Екатеринбург.

Ден 5

Пристигане в Екатеринбург – Обиколка на града, посещение на църквата, построена на мястото на екзекуцията на династията Романови; посещение на кула „Висоцка“ и Център Елцин;

След  вечеря и време за почивка, отпътуване с влак след полунощ от Екатеринбург до Омск.

 

Ден 6

 

Пристигане в Омск – Обиколка на града, посещение на мястото, в което е бил затворен Достоевски, превърнато днес в музей на литературата; концерт по църковно хорово пеене;

След  вечеря и време за почивка, отпътуване с влак след полунощ от Омск до Новосибирск.

 

Ден 7

 

Пристигане в Новосибирск – третият най-голям град в Русия и“Столица на Сибир“ – Обиколка на града, посещение на географския център на Русия, в който е издигната църква; Река Об (наричана сибирска), плаж.

Отпътуване за Красноярск през нощта.

 

Ден 8

 

Пристигане в Красноярск – Обиколка на града, посещение на галерия за местна история,

Отпътуване с влак от Красноярск до Иркутск.

 

 

Ден 9

Пристигане в Иркутск – Обиколка на града и трансфер до остров Ольхон – в сърцето на езерото Байкал.

 

 

Ден 10

Езеро Байкал… Опции за риболов, гмуркане, конна езда, екскурзия с лодка или свободно време за почивка.

 

 

Ден 11

Езеро Байкал… Опции за риболов, гмуркане, конна езда, екскурзия с лодка или свободно време за почивка.

 

 

Ден 12

Езеро Байкал… Опции за риболов, гмуркане, конна езда, екскурзия с лодка или свободно време за почивка.

 

 

Ден 13

Трансфер до летище Иркутск. Полет до Москва.

 

 

Ден 14

Пристигане в Москва и завършване на туристическата обиколка с екскурзия с лодка по река Москва.

 • Хотел Стандарт (3 звезди) или къщи за гости в Москва
 • Самолетни билети
 • виза и визови такси
 • Автобусни трансфери
 • Билети за влак
 • Туристически гид на разположение 24/7
 • Застраховка
 • Културни насоки
 • Входни такси за обектите
 • Ферибот трансфер
 • Explore activities
 • обеди и вечери