КулТур ООД е българска туристическа агенция, но събрала опита на хора от над 5 страни, сред които освен България са Гърция, Италия, Русия, Франция, Съединени щати и Сърбия. Агенцията предоставя високачествен продукт в сферата на културния туризъм, приключенските пътувания и experience маршрутите, които позволяват на всеки участник в пътуване, експедиция или работилница да усети, разбери и запази силен спомен за местата, през които сме минали.

А обектите са на всевъзможни места! В нашите турове Вие ще намерите културни паметници, които са достъпни за малцина, непознати за туристическия поток, но не по- малко забележителни от всички други забележителности или паметници на културата, които съставляват всяка банална туристическа обиколка на Рим, Париж или Атина. Ние сме се постарали всеки наш тур да включва и двете! Така Вие ще можете, както да видите Колизеума, Форума и Пиаца Навона, така и да посетите галерии и музеи, пазещи изумителни съкровища на човешката култура, които се намират в непосредствена близор до Ватиканските музеи, но са често пропускани и непознати на гостите на Вечния град!

По същия начин освен величествения Кремъл в Москва, ще можете да сами да се уверите във величието на Омските катедрали, „Обското море” или домът на Достоевски, където той пише в продължение на 4 години най- важните си произведения в далечния Сибир, където пък ние ще продължим и до най- дълбокото езеро в света- Байкал! В Атина, разбира се, ще се качим на върха на Перикловия подем- Акропола, но античните светилища, които ще посетим след това на няколко десетки километра от Атина във великолепната планина Парнас или на тих остров с безкрайни и спокойни плажове в Егейско море ще ви позволи именно това най- автентично потапяне и вникване в местния културен опит и преживяване,с което се характеризира съвременния experience туризъм.

Освен нашите дестинации по света предлагаме и уникални за България и Балканите продукти, включващи Родопите, Долината на тракийсите владетели и Долината на розите; напълно нови за София турове и възможни гледни точки и опции за забавление и незабравимо усещане от вашата ваканция.

Изключително държим и на другия тип екпедиционни или познавателни турове, които организираме, които ангажират участниците освен с практически опит, изживяване, но и с възможността самите те да придобият знания от КулТурната програма. Така например организираме experience семинари за производство на розово масло и розобер, сомелиерни обучения по време на гроздобера, планински експедиции с обучение в събирането, изсушаването и използването на диви билки и чайове, участие в архитектурни работилници с обучение в стари занаяти, свързани с историческите и архитектурни паметници и много други или даже изследователски пътешествия до труднодостъпни скални светилища, които са познати само на тесен кръг учени!

Нашата идея

Нашата философия на работа е да предоставим тур, в който освен да видите всичко, което сте видели по картичките за конкретната дестинация, така и да можете да се потопите в местната култура, да посетите места с огромно културно или природно значение, места, които са виждани от малцина туристи! Да чуете не просто турисически беседи, а истински културен анализ и запознаване с всичко интересно и любопитно от опитни водачи и екскурзоводи с опит в сферата на туризма, културното наследство и обслужването, които ще са непрекъснато с Вас.

И най- важното: сигурни сме, че всеки ще може да намери своята комбинация от приключенско изживяване, релакс и любознателно пътешестване сред палитрата на нашите продукти. Някои от продуктите са по- екстремни, а други акцентират след всеки КулТурен ден на качествения СПА релакс. А ако не може да изберете кой тур най- много бихте предпочели, то можете сами да сформирате тур в нашата анкетна форма, за който ние ще Ви изпратим остойностено предложение.

Очакваме ви!

Станете част от нашия клуб на приятелите на КулТур! Получавай нашия бюлетин с информация, инфо сесии и промоции, както и не на последно място- специални оферти за клубни членове, които пък да увеличават още повече своите отстъпки със системата ни от бонус точки. За повече информация не се колебайте да се свържете с нас!