От Женевското езеро до Лазурния бряг

Луксозно и предразполагащо към отдих пътуване през най-забележителните и известни планински и морски пейзажи в света...

Тази обиколка е идеалното предложение за пътешествениците сред вас, които търсят не само паметно изживяване и културно пътуване, но и биха искали да се насладят на лукс и предразполагащ към отдих маршрут, минаващ през най-забележителните и известни планински и морски пейзажи в света.

Ще имате възможност да потопите сетивата си във вълнуващата атмосфера на Женевското езеро, френския исторически център Лион, бившата папска столица и емблема на френския прованс Авиньон, в чиито предели ежегодно се прославя театралното изкуство.

Ще се разходите из цветните улици на Марсилия, а също ще акостирате за малко в популярното пристанище на града, за да се заредите със свежи сили за разходка и престой в столицата на Лазурния бряг – Ница – слънчев и очарователно пъстър град, непреходна емблема на Френската Ривиера.

А докато някои от вас релаксират на бреовете в родния град на Гарибалди, ние ще сме на разположение за още едно допълнително приключение за най- големите ентусиасти- Княжество Монако!

 • Пълноценен досег с културата, историята и значението на посетените места
 • Задълбочено и внимателно проследяване на естетическите традиции в изкуството – посещение и лекции в централните галерии
 • Опознаване, осмисляне и тълкуване на символите в градовете – беседи по градска семиотика
 • Елегантна дегустация на висок клас френски вина
 • Време за качествена и уютна почивка по слънчевите брегове на Средиземно море
 • Незабравими гледки към величествените Алпи
 • Свободни часове за отдих край Женевското езеро

Ден 1

Ще започнем невероятната си ваканция в края на работната седмица – петък, когато ще кацнем в Женева. След това ще направим обиколка на езерото и градските исторически обекти – ще посетим комплекса на централата на ООН и дипломатическата зона.

Предвидено е свободно време за разходка и почивка, което може да заменим с разходка из авангардните местни галерии. Нощувка в Женева.

 

 

Ден 2

На следващия ден ще минем откритата граница между Швейцария и Франция и ще пристигнем в град Лион. Там ще разгледаме градската галерия, историческите мостове, катедралата и ще се насладим на невероятния пейзаж, откриващ се от горната страна на града.

Нощувка в Лион.

 

 

Ден 3

На сутринта на третия ден от пътуването ще имаме друг трансфер, който ще ни отведе до бившата папска столица Авиньон. Това е един от най-красивите градове във френския Прованс, богат на история, винени традиции, малки площади и архитектурни паметници, артистично пространство на забележителни театрални фестивали.

След голямата обиколка в Авиньон и посещението на папския дворец ще имате свободно време да усетите града с Вашия собствен ритъм. Нощувка в Авиньон.

 

 

Ден 4

На следващия ден ще предприемем кратко пътуване  до средиземноморското пристанище на Франция – Марсилия – града на френския химн и динамично средище на междукултурно влияние и съхранени до днес традиции! Сред забележителностите, които ще разгледаме, са замъкът Иф, Марсилската катедралата или Сент Мари дьо ла Мажор, старото пристанище, древните останки от римска колония и традиционните улични пазари в африкански стил, отличителна характеристика на магребското население, обитаващо града от векове.

Нощ в Марсилия.

 

 

Ден 5

На следващия ден след закуската ще прекосим най-живописните части на Френската Ривиера, отправяйки се към нейната „столицата“ – град Ница. Тук ще посетим местния акропол, родното място на Гарибалди и историческия град, който трепетно носи духа на тази интригуваща територия – център на исторически и културен диалог между Франция, Италия и цялата средиземноморска люлка на цивилизациите.

Нощ в Ница.

 

 

Ден 6

Свободно време/плаж или по желание или обиколка в Монако. Нощ в Ница.

 

 

Ден 7

Свободно време / плаж или по желание или обиколка в Монако. Нощ в Ница.

 

 

Ден 8

Свободно време и трансфер до летището в Ница, откъдето ще отпътуваме.

 • стандартен хотел
 • BB (закуски)
 • Туристически гид на разположение 24/7
 • Застраховка
 • Билети за влак
 • Културни лекции
 • Входни такси за обектите
 • Explore дейности
 • полет София- Женева и Ница- София (при желание от Вас ние ще направим и самолетната резервация в Wizz Air или друг авиопреозвач)
 • обеди и вечери