Дегустирай и изживей черноморието

Ще видите морето от Дуранкулак до Резово по начин и с емоции, които не сте и очаквали, че може да преживеете по този маршрут. Това е тур сред изключителните археологически паркове и древни заливни светилища и поселища на крайморския брпг, сред българските гурме ресторанти, добри курорти и не на последно място активен релакс в двоен смисъл: активен в движението, но и позволяващ бърза регенерация от най- висок клас.

Черно море е наричано „Евскински понт”, пътя към „Златното руно”; „Сладкото море” и много други. Но западния му бряг, на който всеки българин е бил е място, което има много какво да покаже. Това не е само тур край морето, не е само тур сред наистина комфортни хотели и вкусни ресторанти с качествено обслужване, не е и културна разходка из древното наследство, не е и дегустационен семинар. Това е 4в1. Ще видите морето от Дуранкулак до Резово по начин и с емоции, които не сте и очаквали, че може да преживеете по този маршрут. Това е тур сред изключителните археологически паркове и древни заливни светилища и поселища на крайморския брпг, сред българските гурме ресторанти, добри курорти и не на последно място активен релакс в двоен смисъл: активен в движението, но и позволяващ бърза регенерация от най- висок клас.

Турът се осъществява изключително в бутиков мащаб с група от 7-8 души.

Ден 1

Сборният ни пункт ще бъде пред една от любимите ни архитктурни гордости на морската столица- Варненския театър! Оттам нашия бутиков семинар- пътешествие ще се насочи първо на север, за да достигнем Дуранкулак и прословутото езеро, известно и важно още от праисторически времена. През деня ще поспрем на на най- източната точка на страната- н. Шабла, ще разберем и усетим защо Тюленово носи името на тези прекрасни животни, а не на последно място ни очаква и крепостта Калиакра.

 

Нощ в Калиакра

Ден 2

Ще продължим към най- интресния образец на архитектурния модернизъм- Албена. По пътя обаче ще спрем в Балчик с двореца и ботаническата градина, както и древното тракийско светилище в Русалка (именно там започва и кариерата на археолога д-р Георги Китов). Ще се отбием и до много висок клас винарна за дегустация с панорама към скалистите брегове на Черно море.

 

Нощ в Албена

 

Ден 3

Следващият ни ден ще е изцяло посветен на Варна: ще имаме низ от артистични пърформънси, вкусни храни, древни обекти, световноизвестно изкуство в български галерии и духа на древния Одесос.

 

Нощ във Варна

 

Ден 4

Ще обединим доброто прекарване, културните тайни и близоста до природата, като останем една вечер на Иракли, но в специално подготвен за нас лагер,с вечера програма, посещение на делтата на Камчия, а преди това на старинния квартал на търговите от Галата- варненската, а неот Истанбул!

 

Нощ в Иракли

Ден 5

На следващия ден ще преминем през последния проход на Стара планина преди да балканската грамада „да се гмурне” в морската вода. Ще посетим нос Емона, а вечерта ще сме в един от най- древните градове- елинската колония Месембрия, която ние и ЮНЕСКО познаваме като Несебър.

 

Нощ в Несебър

Ден 6

Шестият ден от програмата ще бъде с малко по- динамична програма и без възможност за плаж след културно- дегустационната програма до 15:00/16:00ч. Защо? Защото след Месмврия ще трябва да посетим римския некропол и уникална гробница в Анхиало (Поморие), да видим делтата на р. Ахелой (там, където Симеон разбива за първи път ромейската войска), а след това ще прекараме следобяда в Бургас и местните архитектурни, кулинарни и галерийни изненади.
Привечер ще пристигнем в Созопол, но за да се потопим в аромата на смокини и да поглезим сетивата си в града на Аполон

Нощ в Созопол

Ден 7

На следващия ден ще започнем с пътуване назад във времето до Античността, Средновековния манастр на о. Св. Иван, а който има желание ще може да и да участва в подводно археологическо гмуркане с експерти от подводно- археологическия център в Китен и Созопол

Нощ в Приморско

Ден 8

След Приморско отново ще изминем цялата историческа ос отдревността на Белинташ, до резиденцията и майстор- готвачите от комплекса и военна база на Живков.

Ще достигнем и последната точка от нашата програма- Резово и турската граница, но ще отседнем в Синеморец, където ще устроим и последната ни празнична и официална вечеря.

 

Нощ в Синеморец

Ден 9

Трансфер до Бургас/ Варна и край на програмата около 15:00ч.

  • транспорт в луксозен миниван
  • нощувки със закуски във комфротен клас хотели (3/4 звезди) с подбрани готвачи
  • културна програма
  • входни такси
  • 24/7 гид и човек от КулТур
  • дегустации
  • застраховка
  • обеди и вечери
  • допълнителни дегустации