Долината на розите и тракийските царе

Бъдете сигурни - ако решите да се присъедините към нашата обиколка в Долината, това ще е едно абсолютно незабравимо преживяване...

От 26 февруари 2021 г. до 28 февруари 2021 г.
Продължителност: 3 дни
Минимален размер на групата: 6
Статус: Отминал тур

Изпуснали сте крайния срок записване - 23 февруари 2021 г.

От 19 март 2021 г. до 21 март 2021 г.
Продължителност: 3 дни
Минимален размер на групата: 6
Статус: Отминал тур

Изпуснали сте крайния срок записване - 16 март 2021 г.

Траките са една от най-старите цивилизации в Европа. Според Херодот те са вторият по големина народ „непосредствено след хората на Индия“.

В най-свещената долина на тракийските царе и мистерии, където това антично племе се е срещнало и воювало с войската на Александър Велики, римляни и гърци, е разположена и световно известната долина на роза дамсцена, появила се на Балканите още от ерата на Авицена.

Тези две традиции са създали страхотна комбинация от древен дух и прекрасен аромат витаещ във въздуха на рози и лавандула. Но обиколката няма да спре дотук!

В долината на приключенията и красотата се намират и едни от най-добрите СПА курорти, а нашият хотел ще осигури най-висококачественото обслужване и идеално оборудвана релакс зона.

А на върха на планината е разположена най-голямата атракция от идеологически времена на комунистическа България. Става дума за изоставения монумент, наподобяващ НЛО, на връх Бузлуджа.

Можете да бъдете сигурни, че това преживяване ще бъде незабравимо и невероятно, ако решите да се присъедините към нашата обиколка в Долината…

  • Културен туризъм
  • Посещения на антични светилища и гробници
  • Демонстрация на техника за дестилация на роза и лавандула
  • Релакс зона и СПА
  • Посещение на паметника на връх Бузлуджа
  • Дегустация на вино и традиционна българска кухня

Ден 1

Лекции за тракийската култура и практическо посещение на тракийския Херон при могила „Голямата Косматка“, храмовия комплекс „Оструша“ и древната обсерватория „Голяма Арсеналка“.

Следобедни обекти, част от туристическия цикъл „Тракийска култура“: Гробница в „Светица“; култовия комплекс и Слънчевата порта на Бузовград; Язовир Копринка и древния град Севтополис.

Посещение  на връх Бузлуджа по залез слънце.

Ден 2

Лекции по тракийска архитектура и практическо посещение на храма на Слънцето при орфическия модел Шушманец; храм и олтар в Хелветия; Гробница и храм на Грифон, Руската църква, посветена на Шипченската битка в Руско -Турската Освободителната Война от 1877-1878г.

Следобедни обекти, част от туристическия цикъл „Тракийска архитектура“: Казанлъшката гробница (ЮНЕСКО); Исторически музей Искра, Посещение на розоварна и демонстрация на дестилация на розова вода.

Ден 3

Лекции по тракийска археология и наука и практическо посещение на тракийския култов център в Старосел; Четиньова могила – най-големият тракийски храм на Балканите; Храмът в Хоризонт, Демонстрация на тракийската винена традиция в Старосел (дегустация по желание), Херон в Жаба- могила (Стрелча).

Денят завършва с почивка в историческия град Копривщица.

  • Туристически гид и водач на групата на разположение 24/7
  • Застраховка
  • Дегустация на розово масло и розова вода
  • Винен тур