Западна Африка и брега на слоновата кост

Кот д’ Ивоар е емблемата на Западна Африка, която до съвсем скоро беше затворена за посещения. Днес обаче британски, френски и разбира се български приключенци за добре дошли да опознаят джунглите на тази легенда, древните маски и ритуали, красивия бряг на Атлантичекия окена, който дава и името на цялата страна

Кот д’ Ивоар е емблемата на Западна Африка, която до съвсем скоро беше затворена за посещения. Днес обаче британски, френски и разбира се български приключенци за добре дошли да опознаят джунглите на тази легенда, древните маски и ритуали, красивия бряг на Атлантичекия окена, който дава и името на цялата страна, заради икономическата важност, която играе векове наред не само като място за слонова кост, но и като един от главните центрове за робовладелски пазари. Да, ще преминем и през тази тежка история на месните жители. Но цялото ни незабравимо пътешествие ще включи освен уникални гледки и редки пейзажи, също така и експедиционно разглеждане на архитектурното наследство от колониалния период, традициите и обичаите на местните племена  и наблюдениеи експедиционно разглеждане на архитектурното наследство от колониалния период, традициите и обичаите на местните племена  и наблюдение на редки животински и растителни видове в техния естествен хабитат.

Присъединете се към нашата група, за да откриете по несравним начин Африка!

 • Традицоинна култура
 • Френска колониална архитектура
 • Плажове на Атлантическия океан
 • Редки видове в африканските джунгли
 • Джип- трип
 • Местни лектори
 • Среща с производители, артисти и племена

Ден 1

Първия ден ще разгледаме столицата и изграден по френски планове град Абиджан. Ще имаме вечерна среща на групата в хотела, за да може всеки спокойно да стигне от летището с избрания от него полет. При предварителна заявка, можем да ангажираме и групов трансфер.

 

Нощ в Абиджан

Ден 2

Сутринта потегляма по нашия път по магистралата към гр. Буаке, а през деня ще спираме в някоко села на месните племена бауле. Те са известни с техния маскарад на Голи маските, направени от различни животни. Ще имаме цял ден сред различни слоеве на тази древна култура: от жреците, до ловците.

 

Нощ в Буаке

Ден 3

На следващия ден след закуска се насочваме към главния град в северната част на страната: Корхого. Отново денят ще бъде изпълнен с неподозирано любопитни срещи с хора и творци, но този път от други племена: Сенуфо. Те са известни с тяхното скулптурно изкуство и барелефи. Впечатляваща традиционна галерия на африканското монументално изкуство!

 

Нощ в Корхого

Ден 4

На следващия ден разглеждаме самия град Корхого и се отправяме в другия край на областта, където са разположени поселенията на тайното общество на Сенуфо: Поро. Освен техните ритуали и бит се надяваме шаманите им да са благоразположени, за да можем да видим и «пантера танците»

 

Нощ в Корхого

Ден 5

На следващата сутрин до обяд ще има възможност за релакс в хотела или допълнителна програма, за най- големите ентусиасти, а след 11:30ч. Тръгваме към следващата ни спирка: Бундиали и номадските племена Фулани.

 

Нощ в Бундиали

Ден 6

Следващият ни преход ще бъде по- бавен, тъй като и пътищата тук са все по- традиционни. Но ще се насочим към гр. Одиене, част от бившата малийска империя и най- смелия и военен отряд на племето Дозо, което е останало в Кот д’Ивоар и се слави със своята храброст и непреклонност в боя.

 

Нощ в Одиене.

Ден 7

Предстои най- дългия ни преход с джиповете до Ман. По пътя обаче ще поспираме на всевъмозжни красиви природни пейзажи, зеленини и любопитни с оглед на историята места. Централният гвоздей на деня обаче са танците с маски, които са специално композирани и режисирани за всяка маска «персонално».

 

Нощ в Ман

Ден 8

Абсолютно в противоположна динамика е осмият ни ден. Наситен с време за почивка след сутрешното ни посещение на едни от най- красивите водопади в Африка. След обяд ще имаме възможност за дегустация на местна кухня и участие в маскарадния парад.

 

Нощ в Ман

Ден 9

Сутрин след закуска ще разгледаме най- накрая и самия гр. Ман, а след това ще се отправим към една от най- големите производствени земеделски зони за….какао! Много какао, във всякакъв вид и то отблизо!

 

Нощ в Далоа

Ден 10

След разглеждането на Далоа се отправяме към Ямусукро- градът символ на реформите и християнизацията в Западна Африка. Тук ще разгледаме подробно местната архитектура, огромните християнски комплекси, построени в синтез с африканската традиция и форма, както и самият град с важно политическо значение за Кот д’ Ивоар.

 

Нощ в Ямусукро

Ден 11

Наближаваме края на нашето пътешествие, но само на приключенско- културната част. Предстоят 2 дни на релакс на бреговете на Атлантика. Преди да достигнем в крайморския град Гранд Басам, ще спрем за кратко в столицата Абиджан, а привечер вече ще сме на плажа.

 

Нощ в Гранд Басам

 

Ден 12

Възможност за културна обиколка на крепостта и града/ релакс на бреговете на океана.

Нощ в Гранд Басам

Ден 13

Потегляме обратно към Абиджан, където ще довършим и столичната обиколка- разкриване на духа на Африка и Кот д’ Ивоар.

Официален финал на програмата.

 

Нощ в Абиджан

Ден 14

Напускане на хотела и отпътуване.

 • нощувки в комфортен хотел (3/ 4 звезди)
 • закуски в хотелите
 • входни такси в обектите
 • застраховка
 • туристически такси
 • гид от КулТур и местен водач 24/7
 • експерт по африканско културно наследство
 • трансфери с удобен миниван/ джипове
 • трансфер от и до летището в Абиджан
 • културна програма
 • официална вечеря
 • възможност за безплатна резервация и закупуване на самолетни билети
 • обеди и вечери
 • полет от и до Абиджан