Културен тур из Пелопонес и Делфи

Пътуване през историческата арена на древната демокрация, докосващо традициите на античните символи и мистерии...

По време на това грандиозно пътуване ще имате възможността да се очаровате откровено от атинския пейзаж – да научите повече за рожденото място и историческата арена на древната демокрация, да се докоснете до традициите на античните мистерии, да разпознаете присъствието на Италианския ренесанс, който е проникнал в пристанищата от Османската епоха в градове като Нафплион.

Ще посетим местата, емблематични за началото на Троянската война, и ще стъпим там, където гордият ахеец Агамемнон решително е предприел похода си към легендарния град. На стария олимпийски стадион ще имаме възможността както да опитаме зехтина, така и да усетим вкуса на победата, докосвайки се до венците – запазен и днес символ на честната и достойна надпревара.

В края, но съвсем не на последно място ще минем огромния мост от Патра до континенталната част на Гърция в района на Фокида. Там ще разгледаме подробно най-голямото и свещено място в древния свят – святото и енигматично пространство, където мистериите на Аполон и Пития привличали делегации от Атина и Рим, Египет и Близкия изток.

 • Круиз с автобус
 • Културни събития
 • Древно наследство
 • Гръцки традиции
 • Изследване на светилищните практики
 • Местна кухня
 • Плаж на Пелопонес

1-ви ден

Полет до Атина. Настаняване и посрещане в Атина.

2-ри ден

Ориентационна разходка от Атина през сградите на парламента (11:00 церемония по смяна на военна охрана), разходка по площад Синтагма и квартал Плака, Римска Агора и до Акрополис.

По желание може да се организира посещение на Акрополис – новият музей на Акропола, който е разположен на 5 минути пеша от археологическия обект.

Национален археологически музей. Изкачване или пътуване с фуникулярна железница до хълма Ликавитос, най-високата точка на Атина, която предоставя страхотна гледка към града от параклиса на Св. Георги. Олимпийски стадион.

Нощ в Атина.

3-ти ден

Трансфер Атина- Нафплион. Настаняване, последвано от разходка из Нафплион. Разходка до плажа Аварита и плажа Каратона.

Нощ в Нафплион.

4-ти ден

Разходка до крепостта Паламиди. Разглеждане на забележителности по маршрута Нафплион – Епидавър.

Нощ в Нафплион.

5-ти ден

Превоз с чартърен автобус до Микена през Тиринт. Посещение на Микена. Продължаване към Ареополис , спиране до Спарта и Гьотейо.

Нощ в Ареополи.

6-и ден

По желание целодневна екскурзия до Монемвасия.

Нощ в Ареополи.

7-ми ден

Целодневна екскурзия с чартърен автобус , разходка из полуостров Мани. Чартърен автобус до Мезапос и посещение на рибарско пристанище, след което ще се насочим към Геролименас, а после и към укрепеното село Ватия.

Чартърен автобус до нос Тенаро, обяд и плаж. Разходка до фара. Автобус до Геролименас, след това обратно до Ареополис по източния бряг.

Нощ в Ареополи.

8-ми ден

Отпътуване с чартърен автобус до Мистрас. Обяд в град Мистрас. Преминаване през прохода Лангада, който е през планините Тайгетос и Каламата, преди да се насочим към Пилос.

Нощ в Пилос.

9-ти ден

По желание разходка с лодка около залива Наварино и остров Сфактирия или пътуване до Метони и посещение на венецианската крепост от 15-и век.

Нощ в Пилос.

10-ти ден

Ранно отпътуване с чартърен автобус до Олимпия ; посещение на Древна Олимпия; автобус от Олимпия до Патра и продължение до Делфи.

Нощ в Делфи.

11-ти ден

Посещение на Делфи по маршрута до Атина. Автобус до Атина през Тива

Нощ в Атина.

12-ти ден

Трансфер до летището в Атина (чартърен автобус). Полет от Атина.

 • Хотел Стандарт (3 звезди) в Атина,Нафплио, Аерополи, Пилос, Делфи, Атина – BB
 • Автобусни трансфери
 • Туристически гид на разположение 24/7
 • Застраховка
 • Лекции по култура
 • Explore дейности